Var det det här ni ville?

Som info till de politiskt aktiva och journalister som målar upp Sverige som ett ställe där barn svälter, att det inte är säkert att folk kommer få någon pension och att hela välfärden har raserats. Det är möjligt att ni inte har förstått att det finns människor som tror på det ni säger, men tyvärr så gör många just de. De litar på politiker och journalister.

För många människor, speciellt de som är lite äldre eller kommer från andra länder, förknippar man fattigdom med svält. Även om just ni inte alls menar att barnen svälter när ni skriker ut ”BARNFATTIGDOMEN ÖKAR KRAFTIGT” utan att barnen inte har märkesjeans, en iphone,  inte har råd att följa med på skidresan som skolan anordnar eller att, gud förbjude, familjen har en tjock-tv.  Den senaste vändan med skräckpropaganda om pensioner och pensionsåldrar har oroat framför allt många äldre. Era katastroflarm om ekonomin skrämmer människor. Det innebär lidande och oro för människor när ni utmålar den sittande regeringen som blodtörstiga parasiter som frossar i fattigas olycka.

Eftersom de politiker som ägnar sig åt att sprida denna skräckbild av Sverige är extra förtjusta i att använda sig av enstaka exempel för att bevisa något så ska ni få ett sånt av mig också.

Just nu sitter en 62 år gammal, hårt arbetande kvinna och tror att hon, när hon går i pension kommer att få sitta i sin dåligt isolerade sommarstuga med öppna spisen som enda värmekälla och äta egenodlad potatis. Hon läser nämligen tidningarna och tror därför att hon inte kommer ha råd att hyra en lägenhet, köpa mat, betala el, eller gå till läkaren när hon är pensionär.

Var det det här ni ville?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s