Den ryska oppositionen

Det här visar SVT från demonstrationerna i Ryssland.

SVT

Tänkte ni berätta för svenska folket vilken gruppering det är som står där längst fram med svart-gul-vita fanor?

Inte? Det är ryska nazister.
Inte som sverigedemokratervivillminskainvandringen, utan nazister.
Så här såg det ut på en av deras andra demonstrationer.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057649/Nazi-saluting-nationalists-Take-Russia-march-Moscow-Muslim-migrants.html

När svensk media rapporterar om protesterna i Ryssland tycks man välja att inte berätta så mycket om vilka som är oppositionen. Det är inte några frihetstörstande liberaler i nåt sketet litet Äppel-parti (ivrigt påhejade av västvärlden har de någonstans mellan 3 och 8%) som står för majoriteten av oppositionen även om man kan tro det, då det är det partiet som har fått uppmärksamhet i västlig media.

Den reella oppositionen i Ryssland består av Kommunisterna med officiellt drygt 20% (enligt utländska bedömare mer än så) och ett med våra mått mätt extremnationalistiskt parti med namnet Liberaldemokaraterna. Jag vet inte om det är ironiskt menat, de tycks varken vara liberala eller demokratiska och har en mycket intressant partiledare i Vladimir Zhirinovsky. (Det är alltså inte samma grupp som de gul-svart-vita nationalisterna ovan utan en annan nationalistisk samling som är mindre extrem). Det finns ytterligare ett parti som har något fler röster än liberaldemokraterna som skulle kunna betraktas som opposition om det inte vore för att det var ett lydparti till Kreml.

Men vem är då den här Zhirinovsky? Kommunister är kommunister och dem vet vi en del om, men den här andra stjärnan, vem är han? Han har lyckats bli utvisad från Bulgarien, då han förolämpade dess president. Under en period var han inte välkommen i Ukraina. Han är inte välkommen i Tyskland. Han har vid olika tillfällen uttryckt att han vill annektera i stort sett alla länder som ligger i Rysslands närhet, utvisa alla kineser, ta tillbaka Alaska och placera Ukrainarna där. Tvångsförflyttningar är för övrigt ett återkommande tema hos den gode Zhirinovsky. Man skulle kunna säga att han är lite lätt impulsiv i sina uttalanden.

Tänk på det nästa gång ni ser medias rapportering om Ryssland om att Putin är så dålig och folket vill si och så.  För den här mannen

Zhirinovsky
vill vi inte ha som president i ett av våra mäktigaste grannländer.

Annonser

3 thoughts on “Den ryska oppositionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s