Det lokala bostadsföretaget

Det lokala bostadsföretaget. Även kallat Telge Bostäder (man har alltså valt denna särskrivning. Tidigare hette det Telgebostäder)

Det händer ibland att man måste kommunicera med det lokala bostadsföretaget. Det är förstås bäst att i alla lägen försöka undvika att göra så eftersom det väldigt ofta är märkligt ansträngande att få den första instansen att förstå vad man vill. Nu senast klickade jag runt på hemsidan och hittade ett formulär att fylla i under ”kontakta oss”. Låter lovande, eller hur?

Så här (lite förkortat) skrev jag: ”Vem kan jag kommunicera med mailledes ang bla bla bla?” och ”Det vore snällt om jag kunde få en mailadress till den personen”

Jag får svar efter en arbetsdag. Det tycker jag är skyndsamt.
Svaret kommer från felanmälan. Det tycker jag är märkligt.
Svaret från felanmälan är: Hej! Mailadressen är Bobutiken@företaget.se

Åh? Men det är ju onekligen intressant. Bobutiken? Vad hette Bobutikens mamma i förnamn? Hur lyckades de få skatteverket att godkänna Bobutiken som förnamn, eller har jag missuppfattat det hela? Är Bobutiken ett efternamn? Jag tror att Bobutiken är av meddellängd, äter lunch varje dag tillsammans med sina kollegor på den lilla sushirestaurangen i backen, bor tillsammans med sin nymfparakit på tredje våningen i ett gult tegelhus utan hiss men med gemensam bastu.

I höstas försökte jag få reda på vart jag kunde hämta min nyckel som företaget hade kvar efter någon slags reparation i lägenheten. Det tog fyra dagar i telefon. Jag pratade med över tjugo personer, varav de flesta undrade varför jag pratade med just dem. Svaret på den frågan var vid varje tillfälle: -För att växeln har kopplat mig till dig efter att jag förklarat mitt ärende.

Alla som har försökt ringa till ett företag vet ju att det inte är så enkelt som att man slår telefonnumret och sen pratar med en person som svarar på det man frågar efter. Först måste man välja i flervalsmenyn i flera nivåer med ett antal knapptryckningar. Efter dessa knapptryckningar där jag bland annat valt att komma till Bobutiken (Ah? Ah? Alla kommer ihåg Bobutiken? Som brukar äta sushi till lunch?) svarar någon i andra änden (Inte Bobutiken dock, Bobutiken var kanske hos veterinären just den dagen) och följande konversation utspelas.

Medverkar gör Glad Telefonist = GT, Trevlig Telefonist = TT, Jag = J. (det är fullt möjligt att det var GT och TT som gjort  telefonisterna både glada och trevliga men jag vet inte så noga.)

GT -Telge!
J (också glad) -Hej jag skulle vilja bla bla bla.
GT -Vänta så ska jag koppla dig till bobutiken
J (förvirrad) -Okej?
TT -Växeln!
J (lite trött efter ett nattpass) -Hej växeln, kan jag få bli kopplad till bobutiken?
GT -Telge!
J (WTF) -Hej…
GT -Ville inte du blli kopplad till bobutiken?
J (överaskad) -Jo, kan du ordna det?
TT -Växeln!
J -Ja, det verkar så.

Jag sitter nu och funderar på om jag ska skicka det där mailet jag har skrivit som svar till Felanmälan. Det står ungefär:

”Ja, det var ju just det här jag ville undvika genom att fråga VEM och be att få mailadressen till DEN PERSONEN”

Vidare har jag också skrivit att

”Förövrigt har jag inte mailat till felanmälan utan till ”kontakta oss”. Så jag skulle vilja felanmäla ”kontakta oss” eftersom deras mailbox uppenbarligen går till felamnälan.”

och

”Om det är så att felanmälan även hanterar andra ärenden än just felanmälan, som ju verkar vare fallet, så kan jag ju passa på att fråga om ni tänker höja hyran lika mycket för oss som bekostar vår egen uppvärmning som för de övriga hyresgästerna, med tanke på att ni sade i lokaltidningen att höjningen kom sig av ökade kostnader för uppvärmning (och vatten och räntor). Ni kan omöjligt ha fått högre uppvärmningskostnader för min lägenhet eftersom den är eluppvärmd, har varmvattenberedare och jag betalar elräkningen. ”

Det bör tilläggas att Bobutiken har en mycket duktig kollega som heter Jane. Jane tycks vara kompetent, kunnig och verkar ta sitt jobb på allvar. Det gör säkert Bobutiken också, och även om jag själv inte sett varken Jane eller Bobutiken (tror jag) på det lilla sushistället så rekommenderar jag ett besök. God och ovanlig sushi. Ja, det förstår ju vem som helst att den är god, Bobutiken äter ju lunch där varje dag.

Annonser

1 thought on “Det lokala bostadsföretaget

  1. Ping: Dagens konversation med Telge Bostäder | auskultanten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s