Minns ni när allt var annorlunda?

Och vi pratar om dåtiden som om det vore en vårgrön äng med skira små blommor på väg att slå ut i allsköns färger och lummiga skogar med rödbruna ekorrar flitigt pilande i träden betraktade av fåglarna som kvittrade melodier, vilka likt den blomstertid nu kommer, för evigt finns inbäddade långt bak i våra minnen. Vi kommer ihåg hur vi på utflykt till bondgård som doftade gödsel, halm och varma djur, sturskt sträckte fram handen för att smeka jättelika kor och hästar på lena mular, väl medvetna om tryggheten i form av en vuxen som stod bara någon meter bakom vår rygg. I nostalgins land minns vi smaken av barndomens smultron. Solvarma, lätt mosade efter att ha hållits lite för hårt av små händer, menade att ätas med blåbär och ljusrosa mjölk. Det var då somrarna var långa och höstarna sprängde fram i kaskader av röda och gula löv som slutligen singlade ner och skyddande lade sig över marken likt ett varmt, mjukt täcke innan vintern gjorde sitt gnistrande intåg.

Men hörni, det måste väl ha regnat ibland, tror ni inte?

Annonser

4 thoughts on “Minns ni när allt var annorlunda?

  1. Jo då, jag minns det mesta av det där. Minns framförallt somrarna hos mormor, långt ut på vischan (cirka 1 mil från närmaste Ica i Bollstabruk, intill Valasjön). Minns promenaderna till getgården, där vi köpte getost och getmese och klappade söta getter. Minns när jag och mormor åkte spark efter hennes hennes svarta mellanschnauzer Kandy.

    Självklart regnade det ibland, annars hade det ju inte legat flertalet maskar på Vaksalatorg ibland. Jag brukade (djurvän som jag var och är) rädda maskarna, ta upp dem och lägga dem där det fanns jord. Självklart kom jag ju försent till skolan då, men det gjorde jag ju nästan varje dag ändå så.

    Livet var inte alltid en dans på rosor och tur var väl det, för rosor har ju taggar. ;oD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s