Saker jag inte förstår gällande jämställdhetsdebatten

Hur kan en artikel som säger att kommunerna, som är en av de största arbetsgivarna för kvinnor, skall garantera rätt till heltidsarbete, leda till hundratals arga kommentarer om att feminister vill att alla män ska förtryckas.

Hur kan en tidningsledare som säger att kvinnor och män ska ha lika lön för lika arbete leda till hundratals arga kommentarer om att feminister vill att alla män ska bli slavar under matriarkatet?

Hur kan en krönika som säger att kvinnliga ingenjörer inte ska ges lägre ingångslöner än manliga ingenjörer resultera i hundratals arga kommentarer om att feminister vill att alla män ska fråntas alla sina rättigheter?

För jag tänker så här. Om du reagerar mot att kvinnorna ska ha rätt till en heltidslön som är lika hög som männens och anledningen till att du tror att detta ska införas är för att kvinnor på något sätt vill förtrycka män eller frånta männen deras rättigheter, så… Menar du då att kvinnor är förtryckta nu och inte har lika många rättigheter som männen har efter som de ju i dagsläget inte har samma lön? Och att du tycker att det ska fortsätta vara så? Jag bara undrar.

Jag tackar gudarna (eller politikerna, lite oklart) för att majoriteten av alla män i det här landet inte är sådana och att majoriteten av alla kvinnor inte tycker att alla män är djur.

Annonser

2 thoughts on “Saker jag inte förstår gällande jämställdhetsdebatten

  1. Men alltså, är folk helt dumma i huvudet eller? Det verkar ju så. Det är väl väldigt bra att sträva emot att alla ska ha rätt till lika lön för lika arbete. Nog för att jag inte har så mycket till övers för de där uppenbara feministerna, om du förstår vad jag menar, men de som håller sig på en vettig nivå är ju helt ok. Det är väl en jäkla tur det att det dök upp feminister en gång i tiden, annars hade vi inte fått ha ett arbete med lön och vi hade inte haft rösträtt etc.

    • Ja, vi ska nog vara glada över de som banade väg för oss idag. Sen tycker ju inte jag att det är en feministisk åsikt att säga att alla män är djur eller att de ska förtryckas. Det är en idiotisk åsikt, inte en feministisk. Och det är synd att den sammankopplas med arbetet för jämställdhet. Gärna av de här människorna som skriver arga hatkommentarer till sådana artiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s