Jobbigt stora köpcentrum

 Du kan köpa nästan vad som helst inne i Gostini Dvor. Det är en groteskt stor galleria och om du behöver kontaktlinser, en kristallkrona, fiol, Armanikostym och en toalettborste? Gostini Dvor! Kanske en persisk matta, pälsmössa, samovar, tofflor i fleece och en stjärnkikare? Jajamensan. Men mest av allt finns där personal och väktare. Hela staden är översvämmad av butiks/kafépersonal och säkerhetsfolk.

 Ett kafé jag besökte för några dagar sedan hade 12 servitriser, två baristor, två kassörskor, en manager och en vakt. Och då såg jag inte ens kökspersonalen. Hur låg lön har de anställda för att det där ska vara lönsamt?

 Just Gostini Dvor stänger kl 22 men man kan handla det mesta dygnet runt i staden. Det finns två typer av affärer som nästan alltid har öppet dygnet runt. Det ena är mjölk/sprit/tobaksaffärer och det andra är lite överaskande blomsteraffärer. De brukar nästan alltid ligga vägg i vägg. På den korta sträckan mellan där jag bor och tunnelbanestationen ( en promenad på tio minuter) finns det tre dygnet runt-öppna blomsteraffärer (och mjölk/sprit/tobaksaffärer).

 Först tänkte jag att de ryska männen konstant beter sig riktigt korkat och måste köpa sig fria med blommor varje dag, men de tycks helt enkelt gilla blommor i det här landet. Det verkar vara lite som, -Ja, du helschyst av dig att bjuda hem mig på en kopp kaffe, här får du 20 gula rosor. Träffa kompisen som du träffar varje dag? En krysantemumkvast bara.

 Den dygnet runt-öppna Zoo-butiken däremot? Akut behov av kattsand och en hamster? Alltså, jag vet inte.

Annonser

1 thought on “Jobbigt stora köpcentrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s