TV-shop, fast live.

I St Petersburg finns såklart TV-shop. Fast live, på tunnelbanan. Det finns alltså människor som kliver in i en tunnelbanevagn, kör en kort TV-shopuppvisning av någon produkt, för att sedan gå runt och sälja den fantastiska ”valfri produkt” till personerna som sitter i vagnen.

För någon dag sedan när jag satt tillsammans med två trevliga norrmän klev alltså en man in i vagnen. Han tar fram en makalös plastbit som med ett enkelt drag antingen skalar potatis, skivar morötter eller river vitkål. Man kan såklart inte ha en TV-shop uppvisning utan grönsaksprodukter att visa produkten på, så upp ur en låda plockade han fram, i följande ordning, en potatis, en morot och ett halvt vitkålshuvud som på ett mycket ineffektivt sätt finfördelades på sådant sätt som bara tv-shopprodukter kan göra.

Fördelen med den här typen av försäljning är ju att alla kan se vilken dålig produkt det är. På TV är det ju omtagningar och inslaget klipps ihop så att det ska se ut som att  produkten fungerar helt perfekt. I det här fallet såg man tydligt hur mannen slet för att strimla vitkålen, och hur moroten blev märkbart skidbacksformad samtidigt som det droppade lite blod från mannens ena finger där han skurit sig. 

En kvinna köpte en sån skalare/rivare för 100 rubel och mannen gick vidare till nästa vagn.

Annonser

2 thoughts on “TV-shop, fast live.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s